Mindfulness

Wat is mindfulness?

De oorspronkelijke betekenis van mindfulness is “onthouden/herinneren”: het betekent zoiets als: onszelf er zoveel mogelijk aan herinneren om met open aandacht bij het huidige moment te zijn.

Dit klinkt misschien eenvoudig maar dat is het niet want onze mind heeft de neiging om zich vooral met het verleden of de toekomst bezig te houden. We doen veel dingen op de automatische piloot.  Zo rijden we bijvoorbeeld auto terwijl we met onze gedachten bezig zijn met dingen die gebeurd zijn of nog kunnen gebeuren.

Tijdens de mindfulness training oefenen we onszelf erin om de aandacht steeds weer opnieuw vriendelijk terug te halen naar het het hier en nu. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien welke gedachten, emoties of fysieke sensaties er eigenlijk allemaal voorbij komen en hoe we daar vaak automatisch op reageren. Op deze manier leren we onszelf steeds beter kennen en kunnen we bewustere keuzes maken.  

Veel mensen volgen een mindfulness training omdat ze last hebben van zorgen: zorgen over het werk, over hun gezondheid, over hoe ze alle ballen hoog moeten houden, hun relaties, prestaties op het werk….. 

Wat een training voor jou kan doen is dat je anders leert omgaan met deze zorgen zodat ze je niet meer zo meeslepen. Dat gebeurt echter niet zomaar: Om vaker mindful te kunnen zijn moet je oefenen. Je kunt een mindfulness training vergelijken met het trainen voor een hardloopwedstrijd. Je verbetert je conditie ook niet door alleen over hardlopen te lezen of maar een paar keer kort te trainen.  De verbetering van de conditie van je mind vergt regelmatige beoefening. Om te kunnen ervaren wat mindfulness voor de kwaliteit van jouw leven kan betekenen bied ik de authentieke 8 weekse MBSR training aan (Mindfulness Based Stress Reduction training) of op maat gemaakte training.

without
https://yapa.nl/wp-content/themes/blake/
https://yapa.nl//
#0d87bb
style1
default
Laden...
/srv/users/yapa/apps/yapa/public/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://yapa.nl/wp-content/themes/blake
on
no
yes
off
on
off

Privacy instellingen

Pas bij de privacy instellingen jouw instellingen aan of lees onze privacy verklaring.

Privacy Verklaring | Sluiten
Privacy instellingen