MBSR

MBSR training

Jon Kabat-Zinn ontwikkelde begin jaren ‘80 de MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction training) gebaseerd op westerse wetenschappelijke kennis uit de biologie en psychologie en op Oosterse psychologische kennis en vaardigheden als mindfulness meditatie en yoga.

Dit 8 weekse programma heeft zich inmiddels bewezen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Het blijkt een effectieve methode voor mensen met allerlei aan stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, sombere of negatieve gedachten en gevoelens, piekeren, onrust, (hoofd)pijn, slapeloosheid.  Ook het grootste deel van de mensen zonder overduidelijke klachten ervaren baat bij de training. 

In 8 weken leer je je de basistechnieken van mindfulness eigen te maken. De training volgt een vaste opbouw en bestaat uit theorie, begeleide mindfulness oefeningen en het uitwisselen van ervaringen. De training bestaat uit: wekelijkse cursusdagen van 2,5 uur (1,5 uur bij individuele trajecten), 1 extra oefendag in stilte en dagelijkse thuisbeoefening met behulp van een werkmap en ingesproken audio.

Voordat je je definitief kunt aanmelden vindt eerst een telefonisch kennismakingsgesprek plaats met mij. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over de training en kijken we samen of de training op dit moment bij je past. 

 

Trainer
Ik ben als mindfulness trainer aangesloten bij de VMBN Cat. 1 (Reg. 2016816)

without
https://yapa.nl/wp-content/themes/blake/
https://yapa.nl//
#0d87bb
style1
default
Laden...
/srv/users/yapa/apps/yapa/public/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://yapa.nl/wp-content/themes/blake
on
no
yes
off
on
off

Privacy instellingen

Pas bij de privacy instellingen jouw instellingen aan of lees onze privacy verklaring.

Privacy Verklaring | Sluiten
Privacy instellingen